ΚΟΡΥΦΑΙΑ

ΠΑΚΕΤΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Ματίνα Τριανταφύλλου

31 Οκτωβρίου 2019

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά: Ενα μοναδικό μείγμα παράδοσης, φυσικής ομορφιάς, γεύσεων και όμορφων ανθρώπων!

Με αφορμή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου , βρεθήκαμε  στο όμορφο νησί της Κρήτης, συγκεκριμένα στα Χανιά.

Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της και πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Καταλαμβάνει έκταση περίπου δεκατριών τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο. 

Τα Χανιά  κλέβουν την καρδιά με την πρώτη ματιά. Έκαναν πέρασμα Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Σαρακηνοί, Ενετοί, Τούρκοι , δημιουργώντας αυτή την πολυπολιτισμική γωνιά της Κρήτης. Βόλτες στο λιμάνι, στον ενετικό φάρο, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Κουμ Καπί, στη Χαλέπα. Διαμονή σε επαύλεις που έγιναν πολυτελείς ξενώνες και διασκέδαση σε καφέ, μπαράκια, εστιατόρια και χώρους πολιτισμού.

 

Λίγο πιο έξω από την πόλη , συναντάμε το Θέρισο,  ιστορικό χωριό του δήμου Χανίων το οποίο είναι κτισμένο στους βορειοδυτικούς πρόποδες των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 580 μέτρων και το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα διάφορα επαναστατικά κινήματα της Κρήτης του 19ου αιώνα. Για να καταλήξουμε στο χωριό περνάμε μέσα από το Φαράγγι του Θερισου, με τις κατακόρυφες επιβλητικές βραχοπλαγιές του και τη πραγματικά οργιώδης βλάστηση. Μια διαδρομή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα μεγάλα φαράγγια της Κρήτης.

 

Ανήμερα της επετείου, βρεθήκαμε στο κέντρο της πόλης όπου παρακολουθήσαμε την μαθητική παρέλαση. Χειροκροτήσαμε τους μαθητές, θαυμάσαμε τους πολιτιστικούς συλλόγους με τις παραδοσιακές στολές τους. Μια υπέροχη ηλιολόλουστη μέρα για να τιμήσουμε τους ήρωες

του 1940.

 

Έχοντας κρατήσει υπέροχες αναμνήσεις , όμορφες εικόνες από τοπία και ζεστούς ανθρώπους, επιστρέψαμε στην πρωτεύουσα και με την πρώτη ευκαιρία, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας! 

 

 

Πηγές: discovergreece.comwikipedia  , cretanbeaches.com

 

Φωτογραφίες από προσωπικό αρχείο Σταματίας Τριανταφύλλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *