.vc_custom_1542895585002{padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;}

Πασχαλινός Γύρος Σικελίας , 6 μέρες αεροπορικώς!

6 - 9 ημέρες
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πολιτισμός

+ 1
ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Μέτρια

ΕΛ. ΗΛΙΚΙΑ

18 ετών

695

Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο, η γλώσα τους είναι η ιταλική ωστόσο μιλούν διάφορες τοπικές διαλέκτους που διαφέρουν από πόλη σε πόλη. Η Σικελία φέρει τις επιρροές πολλών πολιτισμών που την κατέκτησαν ανά τους αιώνες: Φοίνικες, Έλληνες, Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι, Μαυριτανοί, Νορμανδοί, Ισπανοί και σύγχρονοι Ιταλοί. Οι επισκέπτες θα βρουν ρωμαϊκούς ναούς, ελληνικά θέατρα και νορμανδικούς καθεδρικούς – και κουζίνα με μια νότα Βόρειας Αφρικής..."

 

Αναχώρηση:  14/04/2023

 
Τιμές κατ’ άτομο 
 
Δίκλινο                               : 695 €                
3ο άτομο έως 12 ετών     : 545 €         
Μονόκλινο                         : 945 €:       
 
ΠΤΗΣΕΙΣ με ΙΤΑ :

 

14/04   ΑΘΗΝΑ ΡΩΜΗ AZ 717 06:05 - 07:10

               ΡΩΜΗ ΠΑΛΕΡΜΟ AZ 1777 08:15 - 09:25

19/04   ΚΑΤΑΝΙΑ ΡΩΜΗ AZ 1724 12:00 - 13:20

              ΡΩΜΗ ΑΘΗΝΑ AZ 718 15:40 - 18:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ, ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με την ITA ex. ALITALIA μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
 • Πέντε συνολικά διανυκτερεύσεις (2 στο Παλέρμο, 1 στον Ακράγαντα, 2 στην Κατάνια) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί ξεναγοί σε Παλέρμο, Ακράγαντα και Συρακούσες
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα  Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 •  Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
 
 
 
Χρήσιμες Πληροφορίες:
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη είναι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 (Green Pass/Πράσινο Πιστοποιητικό) σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή και σε δύο γλώσσες (στη γλώσσα του κράτους που το εκδίδει και στα αγγλικά) και όχι η Βεβαίωση Εμβολιασμού.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικους Όρους Συμμετοχής.

Αναλυτικά ανά ημέρα

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Παλέρμο, Ξενάγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο με την ITA ex. Alitalia, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο IBIS STYLE PRESIDENT 4* (www.ibis.com). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Παλέρμο - Μονρεάλε - Τσεφαλού

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά Βυζαντινών και Σικελών καλλιτεχνών. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας, Ξενάγηση

4η ημέρα: Ακράγαντας - Συρακούσες - Κατάνια

5η ημέρα: Κατάνια, Ξενάγηση - Ταορμίνα - Κατάνια

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην Κατάνια, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου φθάνοντας θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κατάνια - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

(mns)